Izdelovanje web trgovin

Oblikovanje internet strani, način in izvedba

Izdelava internet strani

Celoten postopek oblikovanja internetne strani ne zajema zgolj ene osebe. V proces je vključenih kar nekaj ljudi , od komercialista, grafičnega oblikovalca, tekstopisca, strokovnjaka za opimizacijo internetnih strani ter mojstra za css in html. Seveda na koncu še računalniškega administratorja, ki vaše internetne strani strokovno namesti na spletne strežnike. Če manjka samo eden od vseh napisanih členov v zapleteni verigi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z novo internet stranjo, je lahko končni rezultat precej vprašljiv.

Oblikovanje internetnih strani

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je več kot pomembno, da bo nekomu, ki vaše internetne strani odpre v svojem brskalniku, nemudoma jasno, s čim se ukvarjate in kaj mu želite sporočiti. Zelo pomembno je, da ga privlačna vsebina in podoba spletnih strani prepričata v nadaljnje branje ostalih podstrani. Potrebno je poudariti, da morajo biti na zelo vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in koristne informacije ter hitro dostopne spletne povezave za nadaljnje raziskovanje in preprost kontakt. Že v sami grafični podobi je torej pomembno upoštevati preprostost iskanja osnovnih in odpravo odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše potencialne stranke, ki se bo na dobre internetne strani zelo rada vračala.

Oblikovanje internetnih strani

Oblikovanje internetnih strani je naslednji korak, ki sledi vaši potrditvi nove grafične podobe vaših spletnih strani. Najbolj pomemben del celotnega procesa oblikovanja internetnih strani je gotovo postopek dejanskega kodiranja html kode vaše spletne strani. Z uporabo sodobnih standardov W3C, CSS in XHTML ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri oblikovanju internetnih strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične internet strani se ne spreminjajo ob osvežitvi internet brskalnika. Strani so primerne zlasti za predstavljanje dejavnosti in storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna internetna stran je primerna za veliko večino firm. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v nizki ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo internetnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani internet iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Faza izdelovanja spletnih strani

Oblikovanje internetnih strani s samostojnim urejanjem spletnih vsebin je ponujena zlasti uporabnikom, ki hočejo sami, kadarkoli, upravljati z vsebino na lastnih internetnih straneh. Ravno tako je ta sistem zelo primeren za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo pogosto in se morajo te spremembe podatkov na spletu objaviti takoj. Kvalitetna optimizacija internetnih strani je bistvena za znatno povečanje števila obiskovalcev katerihkoli kozmetika internetnih strani. Samo skrbno določene ključne besedne zveze vam bodo zagotovo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo stran z iskalnikov so preverjeno najboljši obisk internet strani, za povrh, pa je ta obisk spletnih strani tudi popolnoma brezplačen. Že v samem postopku oblikovanja internetnih strani načrtujemo razporeditev ključnih fraz, ki so značilne veše podjetje. Pri koncu procesa oblikovanja pa v tesnem sodelovanju s stranko in z uporabo naših programskih ter našega znanja s tega področja, naredimo še zaključno optimizacijo internetnih strani za skrbno izbrane ključne besedne zveze. Prvi korak snovanja celotnega projekta je določitev osnovnega internetnega naslova oz. domene. Ko se dogovorimo o projektu izdelave internetnih strani vam za začetek povemo kako pravilno izbrati spletni naslov. S strankinim tesnim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vaše firme, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj določimo najboljši internetni naslov.

Zadnja faza celega procesa oblikovanja, postavitve in optimizacije internetnih strani, je vpis spletnih strani v internetne imenike in iskalnike. Kakovostna prijavitev narejenih spletnih strani je že všteta v stroške celotne izdelave internetnih strani. Po končanem procesu oblikovanja internetnih strani in po pozitivni potrditvi kupca, da je z našo izvedbo projekta zelo zadovoljen, te internetne strani strokovno vpišemo v vse najpomembnejše domače in svetovne spletne imenike. Internetno oglaševanje oziroma internetni marketing je trenutno eden najbolj učinkovitih načinov promocije podjetja, dejavnosti, storitev ali izdelkov. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno zelo ugodno, še posebej ko ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so radio, tisk ali televizija. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od mnogih parametrov, daleč najpomembnejša pa sta 2. Prvi dejavnik je količnik med številom dejanskih prikazov vašega spletnega oglasa in izmerjenim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi parameter pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš spletni oglas in nato naredili željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati internetnega marketinga so enostavno merljivi, kar vam omogoča takojšen vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam daje možnost hitre prilagoditve nastavitev, ki nato dajo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Kakovostna izdelava internet strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Samo pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Kupci, ki so usmerjeni na vašo internet stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam je poslana v predogled, vsebuje celotno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe spletne strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo s samo izdelavo vaših strani.

<< Domov